Intranet de PTOP

Avui el Govern ha aprovat el Pla de ports. Avancem cap el Pla d’infraestructures del transport de Catalunya. Pels volts de l’estiu aprovarem el Pla d’infraestructures aeroportuàries (aeroports i heliports). I abans de finals d’any portarem al Govern per aprovació un text refós, el Pla d’infraestructures del transport de Catalunya, que inclourà els tres documents sectorials que haurem elaborat i aprovat prèviament (transports terrestres, ports i aeroports i heliports). Aquest nou Pla serà tramès al Parlament i serà objecte de concertació amb els grups parlamentaris i amb els agents econòmics i socials, per tal d’assolir un ampli consens i esdevenir així el document de referència per a les properes dues dècades.

Finalment ha plogut i ha plogut bé. Des dels finestrals de Tarradellas hem vist carregar-se l’horitzó i com s’alçaven escultures de núvols esglaonats en volums d’un negre turmentat a un gris diluït. Hem vist la plaça molla i quan hem sortit del clos de la gran ciutat hem percebut l’endreça d’un paisatge −matèria primera d’aquesta casa, com el territori- assaonat per un degoteig ben repartit. La geometria urbana, de teulades, terrats, carrers i places, la geometria al camp desvetllada per l’aigua que tonifica els colors, és una lliçó que hem d’aprendre cada dia, per apamar la realitat i després intervenir-hi. Sabent i mesurant les conseqüències, d’ordre o de desordre de l’acció humana.

La reflexió sobre el temps em du inexorablement al pas del temps. De forma regular signo sovint cartes de comiat de companys i companyes del departament que es jubilen. De forma més esporàdica signo també alguna carta de condol. M’agradaria que aquesta comunicació, que per a alguns serà l’única comunicació amb el conseller sigui mes directa més càlida. Sé que som molts i que no sempre és possible. Però vull que tots i totes els que treballeu en aquesta casa tingueu el convenciment que el meu desig és que traspuï sempre, per damunt de la imprescindible exigència de la feina, la calidesa humana de l’amistat i de la solidaritat. Amb l’agraïment per a tots els que han aportat a la nostra Administració les millors energies de les seves vides.