“L’entrevista” de Catalunya Informació

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha avança a l’espai “L’entrevista” de Catalunya Informació que el govern espanyol està reconsiderant la retallada de la inversió en infraestructures a Catalunya. Nadal ha precisat que el govern del PSOE li ha traslladat la seva disposició a reprendre algunes de les obres afectades per la retallada anunciada pel ministre de Foment, José Blanco.

“Tinc indicis positius que alguna cosa es corregirà en obres que amenaçades de la rescissió”, ha declarat Nadal. “Hi ha notícies esperançadores respecte a la retallada d’obres que es va anunciar”, ha insistit el conseller, que ha revelat un contacte telefònic amb el secretari d’Estat d’Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, sobre la qüestió.

“Podem dir taxativament que hi haurà una certa atenuació de la retallada d’infraestructures a Catalunya”, ha conclòs Joaquim Nadal durant l’entrevista a Catalunya Informació, i ha detallat que el canvi podria afectar tres obres el contracte de les quals el govern espanyol va dir que rescindiria: “Dues autovies a Lleida i l’autovia Montblanc”. Segons el conseller, “el govern espanyol també és sensible i conscient dels tres trams de l’A-2 a Girona”, sobre els quals també s’ha dit que es rescindirien els contractes d’obra pública dins del pla de retallada de la despesa. Això, pel que fa a obres que depenen de l’Estat. De les que depenen de la Generalitat, Nadal ha precisat que no n’aturarà cap, encara que avancin a un ritme més lent.

Respecte a traspassos pendents, Nadal ha manifestat que des de la Generalitat “volem tancar abans de les eleccions el traspàs dels trens regionals, però no puc avançar rotundament que anem en aquesta direcció”. “En Rodalies, estem renovant els trens més vells, de manera que ja no queden combois dels que tenien més de 25 anys. I hem millorat els serveis d’informació, per trencar totes les inèrcies del passat”, ha assegurat el conseller català.

Pel que fa a les estaques que han aparegut a diversos municipis del Pallars Jussà, Nadal ha reafirmat que el govern no en tenia coneixement. Els alcaldes de la zona temen que sigui un primer pas per la construcció de la línia de molt alta tensió (MAT).

Si voleu escoltar-la cliqueu aquí