Full informatiu del PSC de la Cerdanya, núm. 1, març 2009

Els Socialistes de Catalunya obrim una nova tribuna a la Cerdanya. Una veu pròpia per a un projecte ampli i ambiciós. Construït des de la modèstia i la humilitat. Des de la voluntat d’agrupar totes les voluntats progressistes que bateguen de fa temps en aquesta comarca. Voluntats de profundes arrels socialistes que s’expressen sovint des de l’anonimat cívic elecció darrere elecció. Ens adrecem, doncs, a tots els habitants dela Cerdanya, però ens adrecem, en primer lloc, a tots els homes i a totes les dones que ens han mantingut la confiança i que esperen, més i més cada dia, de nosaltres.

Iniciem aquest contacte amb voluntat de correspondre i amb voluntat de fer-nos presents, de fer-nos sentir, de saber i voler escoltar, de recordar emocionadament tots els companys i companyes que han mantingut viu l’esperit del socialisme democràtic en circumstàncies difícils i en un context poc agraït.

Als que han mantingut viu l’esperit de l’ànima socialista moltíssimes gràcies, que us voldria poder donar un a un. No sempre hem correspost com calia, no sempre heu trobat el ressò i el caliu que necessitàveu, no sempre hem encertat en les nostres propostes i les nostres decisions. Però, ara, un cop més, ens disposem a eixamplar l’espai socialista, a donar un nou impuls a l’Agrupació dela Cerdanya, a cridar tots els nostres votants a acostar-s’hi i fer-la créixer, a  animar tothom a participar. Ara és l’hora de donar suport als nostres companys i companyes, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, de fer-los costat, de participar dels seus projectes que són els de tots nosaltres. Ara és l’hora de fer política des dels ajuntaments, des del consell comarcal, des del Govern dela Diputacióde Girona, des del Govern de la Generalitat. Però ara és, sobretot, el moment d’anar a recuperar el pols democràtic, cívic i polític al carrer i a la plaça, a la feina i al lleure, al camp i als pobles, i la ciutat.

Mentre amb l’ajut de tots vosaltres el Govern de Catalunya impulsa polítiques decidides de compromís amb la Cerdanya. En primer terme amb l’adjudicació de les obres de l’hospital transfronterer de la Cerdanya, que és una aposta directa de la companya Marina Geli, presidenta del Partit a Girona i que interpreta la voluntat unànime del Govern i de tota la comarca de compartir un gran equipament amb els veïns de Cerdanya que depenen de l’Estat francès. Aquesta obra en temps de crisi ha de ser una injecció de diners, d’ocupació i de servei.

Així, malgrat la crisi, l’autoestima de la Cerdanya ha rebut un fort impuls amb la celebració, a primers de desembre, d’una de les proves del Campionat del món femení d’esquí alpí, que va representar un gran èxit per a l’estació de la Molinai per a totes les persones que, amb generositat extrema, hi van dedicar un esforç enorme. La notorietat d’aquesta prova i de les que s’han anat succeint, així com l’expectativa dels Campionats del món de snowboard han situatla Cerdanya en el mapa de les grans competicions internacionals justament l’any del centenari de l’esquí a Catalunya. El Govern dela Generalitat manté aquesta aposta i no escatimarà recursos per a fer de les estacions d’esquí alpí i d’esquí de fons del Pirineu un element central de dinamització econòmica i territorial. És amb aquest ànim que volem impulsar decididament amb el CEC i l’Ajuntament d’Alp la recuperació del refugi dela Molina, pel seu simbolisme i per les seves potencialitats, i ha estat també amb aquesta voluntat quela Generalitat ha subvencionat la totalitat del cost de la variant de Planés, ha aportat quatre-cents mil euros a la carretera de Toses a la Gi-400, i ha executat tota l’obra de millora i ampliació de la Gi.400, que s’ha acabat en un temps rècord i ha aportat un servei exemplar a la celebració dels campionats i a la campanya d’aquest hivern.

No cal dir que els reptes són encara molts i que les oportunitats de demostrar el nostre compromís i el de tots els socialistes ambla Cerdanyasón encara moltíssimes.

Aquesta nova tribuna vol, ser justament això, un camí per segellar el compromís dels socialistes catalans amb tot Catalunya i d’una manera específica i singular ambla Cerdanya.