Entrevista al programa “L’hora L” de la Cadena Ser

Què en pensa de la mesura anunciada pel conseller d’Economia?

Pel que sabem, primer confirmen i després desmenteixen. La formula és nefasta i s’inscriu en la tàctica de les grans retallades: primer crear un gran conflicte i després resoldre’l. En la forma com està fet, un futurible que no se sap quan, és tirar aigua al vi i la gent està tipa de globus sonda.

Desmentit, no ben bé…

Pels temps que corren, el que compta és la immediatesa i han desmentit que ho volen fer ara, diuen que ho faran en el futur. Anunciar presumptes rebaixes d’impostos en el moment que s’anuncien retallades és una greu irresponsabilitat. Només fa que crear confusió i alarma.

Si es mantingués impost, algunes dades la retallada en sanitat seria un 40 per cent menor.

Mentre s’anuncien retallades greus, el que no pot fer el Govern és retallar ingressos i despreses. Entenem que no han de retallar ingressos perquè és la única manera que s’entengui un programa d’austeritat que s’ha convertit en retallada incriminada i en totes direccions..

Mas-Colell diu que es vol evitar que les rendes saltes marxin… això passa?

Això passa poc, però ha passat amb gent, per exemple, que situa el seu domicili fiscal fora del país. No entraré perquè és el mateix argument que utilitzen amb successions. Tal i com estan les coses, i tal com ho vam deixar nosaltres, és un argument no vàlid.

Coincideix anunci amb unanimitat dels partits pel fons de las competitivitat.

Nosaltres li hem dit al Govern que si negocia i treballa per ajustar-se a l’objectiu de dèficit i busca una sortida a la situació de les finances estarem al seu costat. Però primer ha de negociar discretament, si no aconsegueix cap resultat ens ha de demanar ajuda i li donarem fins a les últimes conseqüències. Costa de creure que al mateix temps que dius que et fallen els ingressos anuncis retallades en les font d’ingressos. El Govern de Catalunya no ens tindrà al seu costat en la tramitació dels Pressupostos si es manté en la política de retallades indiscriminades i si treu successions, però ens tindrà al seu costat en la negociació del fons i fa una negociació discreta i ens demana ajuda.