Punt Diari i Los Sitios. En ocasió de la mort d’Antoni Esteve, bomber. 

Benvolguts conciutadans:

La tasca municipal té sovint hores d’especial tristesa, al costat i en contrast amb molts bons moments. Mai com amb motiu de la mort d’un servidor de la ciutat he sentit la tristor i l’abatiment. Si molt al principi del nostre mandat fou un motiu de dol la mort accidentada d’un ciutadà a l’autovia de Sarrià, després, amb molta més intensitat, hem sentit el dolor en dues ocasions. La primera, la nit de Nadal de 1979, quan un guàrdia municipal perdia la vida en acte de servei. Ara, la brutal notícia de la mort d’un bomber. Una altra vida segada en ple acte de servei a la comunitat, justament en el moment en què tots plegats vivim uns dies de repòs després de tot un any de treball intens. No cal dir quin és el profundíssim pesar de la Corporació Municipal Gironina per la mort d’un bomber; dolor que s’afegeix a la tristor i desesperança de tota la família, a la qual des d’aquestes ratlles volem manifestar la nostra solidaritat. He volgut, però, adreçar-me públicament a tots els ciutadans per tal que s’adonin que al darrere del funcionament normal d’una ciutat hi ha la feina abnegada i silenciosa d’un conjunt de treballadors, que vetllen pel  bon funcionament de la nostra ciutat i treballen per garantir la seguretat ciutadana. Sovint tots plegats ignorem o oblidem aquesta munió de gent que, amb un altíssim grau de professionalitat, treballen tothora per assegurar que no s’esdevingui cap situació que trenqui la bona marxa, de dia i de nit, de la vida dels noranta mil gironins, i que vetllen pels nostres béns i en són uns servidors fidelíssims.

Convé que sempre veiem en aquests homes uns autèntics servidors de la comunitat i uns professionals abnegadíssims que treballen per la col·lectivitat. Convé que coneguem la seva existència i el seu treball; convé que cada ciutadà s’erigeixi en un eficaç col·laborador d’aquests servidors de la ciutat, i convé que en algun petit racó de la nostra vida tinguem sempre el reconeixement, l’admiració i l’agraïment vers uns homes que com ara arrisquen la seva vida per tots nosaltres.

En aquesta hora d’autèntic dolor municipal he volgut fer partícip a tota la ciutat d’una hora trista de la nostra vida, amb el desig que el darrer homenatge al sergent de bombers Antoni Esteve esdevingui una mostra de solidaritat de tots els gironins vers aquests homes que treballen per la nostra seguretat, i en la confiança que a través del millor coneixement de la seva abnegació rebran cada dia més la nostra total col·laboració i adhesió.

Alhora que en nom de tots els gironins vull expressar la nostra solidaritat als familiars de l’Antoni Esteve, he volgut aprofitar aquesta avinentesa per fer un reconeixement públic de la seva tasca i una crida a tots els ciutadans per tal que contribueixin a aquest homenatge pòstum i col·laborin més plenament cada dia amb tots els servidors abnegats i silenciosos de la nostra ciutat.

Si voleu veure els articles publicats cliqueu aquí o aquí.

(Aquest article forma part del recull Vides amb nom. Girona, CCG Edicions, 2005. pàg. 85-86)