Entrevista al programa “El món a RAC1

110921_Joaquim_Nadal

Destacats de l’entrevista

“Crec que puc estar en la nova direcció del PSC, en què no hi sobra ningú i hi falta molta gent. Però si no, ja tinc una edat. Puc acabar els meus compromisos parlamentaris i anar a veure el món. Em queda menys del que ja porto”.

“És més que probable que el 8 d’octubre es confirmi que José Zaragoza estarà a les llistes del PSC. És bo que José Zaragoza canviï la seva orientació política dins del PSC i actuï com a pont entre el PSC i el PSOE”.

“L’auditoria no aporta res de nou. Confirma allò que sabíem. És veritat que hi ha un dèficit fruit d’una caiguda d’ingressos i d’una política d’inversions que deixa Catalunya ben equipada”.

“El conjunt de factures de despesa sanitària que el conseller Castells es va trobar el 2003 era 1.600 milions d’euros, el doble dels 800 que ara s’ha trobat el conseller Mas-Colell.”

“No sé si vull veure la Sagrada Família acabada. Jo la deixaria com està, com l’obra de la Seu. No cal que acabi mai”.

“El món, el país, la gent… sí, tothom ha estirat més el braç que la màniga, però perquè confiàvem amb uns ingressos que van caure”.

“Estic una mica cansat que s’apel·li a la responsabilitat de l’oposició quan ningú se’n recorda del tipus d’oposició que es va fer quan nosaltres érem al Govern”.

“Em va agradar el to del conseller Mas-Colell. El comparteixo. Va estar moderat i recordo que va dir que “això no és cap desastre”.

“Les retallades que va imposar el conseller Castells els anys 2008, 2009 i 2010 van ser espectaculars. Excepte amb TV3 i Catalunya Ràdio, qui va retallar el sou dels funcionaris de la Generalitat un cinc per cent va ser l’últim govern Montilla”.

“Determinats serveis públics hauran de ser sotmesos a una anàlisi cost-benefici, però hi ha altres fonts d’ingressos, com per exemple acabar amb el frau fiscal”.

“Molt a pesar meu, l’únic costat d’on es pot retallar és en la despesa d’inversió. El conseller Recoder podrà inaugurar tot allò que vam projectar.”

“El deute de Catalunya no és una exclusiva mundial. Entra dins de la normalitat”.

“Ningú prohibeix l’augment d’ingressos. De fet, el govern de la Generalitat ja ha deixat entreveure que apujarà impostos com el cànon de l’aigua”.

“L’últim govern Pujol-Mas va adjudicar la Ciutat de la Justícia amb pagaments compromesos fins el 2038. És un mètode de pagament habitual, com ho són els peatges a l’ombra”.

“Perquè el PSC ajudi al govern, cal que la política de contenció -que és necessària- es recondueixi significativament. No compartim el què ha passat amb les escoles bressol o els hospitals de Bellvitge i Sant Pau”.

“Posar a Grècia contra les cordes és una cosa però posar a cada ciutadà grec contra les cordes no sé si porta enlloc”.

Si voleu escoltar-la cliqueu aquí.